Türk Kahvesi Makinesi

Türk kahvesi keyfi dediğimiz keyif, sıradan bir his değildir. Türk kahvesinin tarihler boyunca taşıdığı anlamın her birimizin duygusal ve toplumsal dünyasında belirli bir yeri vardır. Türk kahvesi çevresinde şekillenen gelenekler, görenekler ve alışkanlıklar vardır. Türkiye toplumunun olmazsa olmaz, vazgeçilmez keyfidir Türk kahvesi. Akşam yemeklerinden sonra, misafirliklerde ve kadın kadına buluşmalarda, aile ziyaretlerinde, fala ihtiyacımız olduğu zamanlarda, kız isteme merasimlerinde çeşitli oyunlarla damadın sabrını sınama sürecinde… “Bir kahve yap da içelim,” isteğine somurtarak hayır diyenimiz pek azdır diye tahmin ediyoruz. Türk kahvesi nasıl yapılır? Türk kahvesinin yavaş yavaş pişeni, kısık ateşte kabaranı makbul derler; ancak teknolojinin nimetlerine de yüz çevirmek olmaz. Üstelik Türk kahvesi makineleri sayıca bu kadar artmışken…

Hemen herkesin evinde klasik usul cezvelerden bulunur, ancak Türk kahvesi makineleri de hızla yaygınlaşmaya başlıyor. Sadece evlerde mi? Ofislerde de hızlıca Türk kahvesi içmek isteyen müptelalar var oldukça, Türk kahvesi makineleri de var olacak diye iddia ediyoruz. Gittikçe profesyonelleşen tasarım ve işlevlerle karşımıza çıkan Türk kahvesi makinelerinden bazılarına kısaca bir göz atalım.

Arçelik K-3190 P Çiftli Telve Kahve Makinesi

Türk kahvesi konusunda mütevazı olamayan bir kahve makinesi bu ürün. Türk kahvesi makinesi çeşitleri arasında çiftli modellerin yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz ve Arçelik’in ürettiği bu Türk kahvesi makinesiyle başlıyoruz. Özellikle yeni teknolojiden faydalanmayı sevenler için muhteşem seçenek olan Arçelik Türk kahvesi makinesi sık sık kalabalık misafir gruplarını ağırlayanlar için ideal. 1 litre su tankı kapasitesiyle otomatik su alımı yapan Arçelik K-3190 P Çiftli Telve Kahve Makinesi kullanımı kolay, dayanıklı, yaptığı iş gibi keyifli bir ürün.

Arzum AR 3010 Mırra Türk Kahvesi Makinesi 

Arzum’un piyasaya sürdüğü Mırra Türk kahvesi makinesi de hem estetik hem de kullanışlı Türk kahvesi makineleri arasında yer alıyor. Dört ila altı fincan aralığında kapasitesi olan bu kahve makinesi kolay taşınabilir ve kablosuz kullanıma imkân veren özellikleri ile mutfaklarda tercih edilen Türk kahvesi makinelerinden biri. Buraya tıklayarak ürünü inceleyebilirsiniz.

Tefal Coffee Expert Türk Kahvesi Makinesi

Tefal’in Türk kahvesi tutkunlarına özel olarak ürettiği bu Türk kahvesi makinesi de oldukça iyi ve kullanışlı bir ürün olma özelliğini taşıyor. Yukarıda bahsettiğimiz ürünlere nazaran dört fincan kapasitesiyle daha küçük nüfusa uygun olan bu kahve makinesinde de kablosuz kullanım ve susuz çalışmama emniyeti bulunuyor. İki kademeli pişirme hızı ayarı da kıvamlı kahveler için olmazsa olmaz. Ürünü incelemek için buraya tıklamanız yeterli.

Sinbo SCM-2916 Elektrikli Inox Cezve

Türk kahvesi için ideal ürünlerden biri olan Sinbo SCM-2916 elektrikli cezve, küçük mutfaklarda dar alanlarda uğraşanlar için katlanabilir sapı ile yer tasarrufuna da katkıda bulunuyor. Aşırı ısınmaya karşı emniyet sistemi de bulunan bu ürünün paslanmaz çelik gövdesi ve dört fincan kapasitesi var. Buraya tıklayarak ürünü incelemek isteyebilirsiniz.

Fakir Kaave Türk Kahvesi Makinesi

Türk kahvesi makinesi çeşitlerinden biri de Fakir’in ürettiği bu sevimli, küçük ürün. Dört fincan kapasiteli Fakir Kaave ürününü çeşitli renklerde bulmanız mümkün. Unutmayın küçük mutfak aletleri de mutfak dekorasyonunuzun bir parçasıdır.

Arzum Okka Türk Kahvesi Makinesi

Arzum’un Türk kahvesi makineleri konusundaki iddiası Okka adlı bu gelişmiş teknolojiyle bezeli ama aynı zamanda görünüm olarak da oldukça geleneksel Türk kahvesi makinesi ile kanıtlanıyor. Çift fincan tuşu, tek fincan tuşu, fincan boyutu ayarlama düğmesi, geniş su haznesi gibi farklı özellikler barındıran bu kahve makinesini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.