Cep Telefonu Aksesuarı

Fotoğraf çekmek uzun zamandır profesyonellerin tekelinden çıkmış durumda. Elbette bu durumu etkileyen en önemli şey akıllı telefonların hayatımıza girişi. Artık akıllı telefonu olan herkes bir nevi mobil fotoğrafçılık yapıyor. Özellikle Instagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları paylaşmak gündelik yaşantımızın ayrılmaz bir parçası artık. Hal böyle olunca, piyasaya pek çok yeni cep telefonu aksesuarı sürüldü. Hepsi de akıllı telefonlarınızı kullanarak daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olmak üzere tasarlandılar. Biz de bu yazımızı size bu aksesuarlardan bazılarını tanıtmak için yazdık. İyi okumalar!

1. Takılabilir Lens Tarzı Kamera

Cep Telefonu Aksesuarı Takılabilir Lens

Akıllı telefona takılabilir lens tarzı kameralar yüksek kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlayacak, kendi alanında en önemli cep telefonu aksesuarı çeşitlerinin başında geliyor. Takılabilir lens tarzı kameraların hem kullanımı kolay hem de elde edeceğiniz sonuçlardan çok memnun kalacaksınız.

2. Selfie Çubuğu

Cep Telefonu Aksesuarı Selfie Çubuğu

Söz konusu cep telefonu aksesuarı olduğu zaman selfie çubuğu ile fotoğraf çekmek uzun süredir moda. Hemen herkesin elinde gördüğümüz selfie çubukları, özellikle kalabalık bir grupla selfie çekmek istediğinizde gerçekten faydalı olabiliyor.

3. Tripod

Cep Telefonu Aksesuarı Tripod

Fotoğraf kalitesi için sabitlik mobil fotoğrafçılıkta da önemli bir yer tutuyor. Üç ayak olarak da bilinen ve cep telefonu aksesuarı olarak da kullanılan tripodlar akıllı telefonunuzu sabitleyerek uzaktan kumandasıyla yönetebilmenizi sağlıyor. Böylece hem doğal, hem anlık hem de kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz.

4. Teleskop

Cep Telefonu Aksesuarı Teleskop

Cep telefonu aksesuarı olarak tasarlanan teleskoplar bugünlerde oldukça revaçta. Mobil fotoğrafçılık deneyiminiz boyunca daha iyi sonuçlar almak için kullanabileceğiniz bir cep telefonu aksesuarı olan teleskoplar, yüksek kalitede fotoğraf çekimi için avantajlı ürünler.

5. Deklanşör Kumandası

Cep Telefonu Aksesuarı Deklanşör Kumandası

Akıllı telefonunuzda zamanlayıcıyı (timer) kullanarak (özellikle selfie çekerken) kendinize poz için hazırlanma süresi tanıyabilirsiniz elbette. Ancak bir alternatif olarak, kameranın titremesini engellemek için daha etkili bir cep telefonu aksesuarı olan deklanşör kumandası işinizi görecektir. Zamanlayıcının kısıtlaması olmadan hazır olduğunuzda dilediğiniz kadar fotoğraf çekebilir, kamera titremesini de minimuma indirebilirsiniz.

6. Flaş

Cep Telefonu Aksesuarı Flaş

Akıllı telefon kameraları gündüzleri kusursuza yakın fotoğraf çekebilme özelliğine sahip artık ama vakit gece olduğunda işler değişiyor. Hava karardığında çektiğiniz fotoğraflarda akıllı telefonunuzun flaşı çoğu zaman yetersiz kalır. Bu da istediğiniz sonuca ulaşmanızı engeller. Bu nedenle, bir flaş edinmeniz daha iyi fotoğraf çekmenizi sağlayacaktır.

7. Camalapse

Cep Telefonu Aksesuarı Camalapse

Timelapse video çekmek artık çok popüler. Zaman algısı ile nesnelerin değişimini çok büyüleyici bir biçimde yansıttığı için ayrıca keyifli ve eğlenceli. Camalapse, time lapse video çekmek ve çok iyi sonuçlar alabilmek için tasarlanmış bir cep telefonu aksesuarı. Akıllı telefonunuzu bu aksesuarla birlikte kullanarak 360 derece fotoğraflar çekebilir, time lapse videolar yapabilirsiniz.

8. Balık Gözü Lens

Cep Telefonu Aksesuarı Balık Gözü

Akıllı telefonlar ile uyumlu balık gözü lensler de mobil fotoğrafçılık maceranızda daha iyi fotoğraf çekmeniz için yardımcı olacak cep telefon aksesuarı çeşitlerinden biri. Daha ayrıntılı ve daha farklı fotoğraflar için kullanabileceğiniz bu geniş açılı lenslerden edinmeniz iyi olabilir.

9. Polarizer

Cep Telefonu Aksesuarı Polarizer

Akıllı telefonlar için üretilen polarizerlar, tercih edebileceğiniz en iyi filtrelerden biri. Polarizer kullanarak çektiğiniz fotoğrafların etkileyiciliği karşısında dehşete düşmemek işten bile değil. Gökyüzündeki bulutları ya da suyun/denizin üzerindeki dalgaları bir de polarizer kullanarak çektiğiniz fotoğraflardan sonra görün deriz.

10. Su Geçirmez Kılıf

Cep Telefonu Aksesuarı Kılıf

Su altı fotoğrafçılığına meraklıysanız, akıllı telefonunuz için edinmeniz gereken yegâne cep telefonu aksesuarı kesinlikle bir su geçirmez kılıftır. Su altında ilginç anlar yakalamak için mutlaka bir tane edinin.

11. Bevel

Cep Telefonu Aksesuarı Bevel

Son olarak, akıllı telefonlarınızdan bir 3D kamera yaratan bu aksesuardan bahsedelim istedik. Bevel adlı bu ürün telefonunuza yüklediği yazılım sayesinde hemen her şeyin üç boyutlu fotoğrafını çekebiliyor.