Ses Sistemleri

Sizi aksiyonun tam ortasındaymış gibi hissettiren, sanki televizyonun içine çeken ve gerçek dünyadan adeta soyutlaştıran bir ses sistemi ile ilgili söylenecek kötü söz çok az olsa gerek. İster rahatlatıcı bir orman yağmuru ambiansını dinliyor, ister Tarantino filmlerinin en aksiyonlu sahnesini izliyor olun; evinizi havalı ses sistemleri ile döşediğiniz takdirde bambaşka bir dünyaya adım atacağınız aşikar.

Tabii ki alan, televizyon ve bütçeye göre en doğru ses sistemini seçmek biraz çetrefilli bir iş haline gelebilir. Bu yüzden de en çok satan ses sistemleri listemize başlamadan önce sizinle doğru ses sistemini seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini paylaşacağız. Herhangi bir hoparlör veya ses sistemi satın almadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz şart. Her şeyden önce bu sistemi ne kadar sıklıkla kullanacağınızı değerlendirin. Eğer sadece ambians ya da arka plan müziği için bir ses sistemi arıyorsanız, önceden paketlenmiş ve hazır ürünleri tercih etmenizde fayda var. Müzik sizin için her şeyden öte bir tutkuysa bileşenlerinizi ayrı ayrı seçmeniz ve bir araya getirmeniz sizin için daha keyifli olacaktır. Bununla birlikte size en uygun ses sistemini seçerken surround sistemin nasıl çalıştığını biliyor olmanız gerekir. Surround, yani çevreleyici ses sistemleri, birden fazla hoparlör ile çalışır. 5+1 veya 3+1 ses sistemleri şeklinde bulabileceğiniz bu cihazlardaki kolonların her biri farklı bir ses kanalına hizmet ediyor. Bunu göz önünde bulundurarak tek hoparlör çıkışlı bir cihaz ile 5 kolonlu bir cihaz arasındaki ses farkını daha net kestirebilir hale gelirsiniz. Unutmamak gerekir ki çoklu kolona sahip bir ses sistemi satın aldığınız zaman evinizde onları yerleştirmek için fazlasıyla vakit ve çaba sarfetmek durumunda kalacaksınız. Her bir kolonun kendi kablo bağlantısı olacağı için hoparlörleri kullanacağınız odaya kolonları eşit ve düzenli bir şekilde dağıtmanız gerekir; bu da ekstradan kablo kalabalığı demek. Eğer bu kablolar sizi rahatsız edecek olursa Bluetooth bağlantılı kablosuz bir hoparlör veya ses sistemi tercih etmenizde fayda var. Tabii ki hoparlörleri kullanacağınız odanın ebatları da çok önemli bir faktör. Oda ne kadar büyükse, o kadar yüksek güce ihtiyacınız olacağı kesin. Ses çıkışları 50 watt’tan başlıyor; ki bu küçük bir oda için ideal bir güç. Daha geniş alanlar için 150 watt ve üstü güçte cihazları araştırıyor olmanız gerekir.

Eğer siz de eviniz için yeni bir ses sistemi bakıyorsanız vakit, n11.com’da en çok satan ses sistemleri listesine dalma vaktidir!

1. Kendisi küçük, bası büyük: Philips BT110 Portatif Hoparlör

Ses Sistemleri Philips BT110Philips markasının bu portatif ve kompakt hoparlörünün normal büyüklükte gelen hoparlörlerden hiçbir eksiği yoktur, hatta fazlası bile vardır diyebiliriz. Standart hoparlörlerde bulunan tüm akustik özelliklere sahip olan Philips BT110, mükemmel bas özelliği, sıçramaya karşı dayanıklı yapısı ve Bluetooth bağlantı özelliği ile özellikle dar alanlarda kaliteli ve yüksek ses verimi almak isteyen kullanıcıların bir numaralı tercihi oluyor. 1x 1.5” Full-Range sürücü özelliği, Bluetooth 4.0 ve 3.5 mm Stereo çıkışı ile 8 saatlik kullanım süresi boyunca bu hoparlör adeta harikalar yaratıyor demek mümkün. Üstelik 171 gramlık ağırlığıyla daima yanınızda!

2. Gün boyu kesintisiz müzik: Bang & Olufsen Beoplay A1

Ses Sistemleri Bang Olufsen

Devir, kablosuz hoparlörlerin devri. Bang & Olufsen Beoplay A1 de bu devrin hükümdarlarından. Ağırlığı ve ebatının çok ötesinde bir performans sergileyen bu kablosuz ses sistemi 24 saate kadar şarj ömrü ile ön plana çıkıyor. Bu cihazı Wireless Stereo Pairing özelliği sayesinde başka bir A1 hoparlör ile eşleştirmeniz de mümkün. 600 gramlık ağırlığını şık taşıma askısı sayesinde yanınzdan ayırmak istemeyeceksiniz. 60 ila 24.000 Hz frekans aralığı sayesinde mükemmel ses kalitesi garanti. Dahili mikrofonu, özel tasarım renk seçenekleri ve True360 bas teknolojisi ile müzikseverler için mücevher değerinde bir ürün.

3. Bowers & Wilkins Z2 ile Hi-Fi ses keyfi

Ses Sistemleri Bowers & WilkinsKablosuz streaming özelliği ile zahmetsiz bir kullanım sunan Bowers & Wilkins Z2 hoparlör, Hi-Fi ses performansı ve geliştirilmiş akustik teknolojisi ile kulaklarınızın pasını silme sözü ile karşınızda. Z2’nin kusursuz ve ince düşünülmüş tasarımı ise evinizde bir ses sistemi görüntüsünün ötesinde adeta dekoratif bir obje imajı yaratıyor. Üstelik taşınabilir dock sayesinde Apple cihazınızı kolaylıkla hoparlöre bağlayarak telefonunuzdan dilediğiniz parçayı çalmanız mümkün. Bu özel tasarım ses sistemi 150 watt’lık Class D amplifikatör ve sürücüler ile birlikte geliyor. Bununla birlikte 640×208 mm ölçülerinde ve yaklaşık 6,2 kilogram ağırlığında.

4. Bir 5+1 dehası: Harman Kardon AVR 161S

Ses Sistemleri Harman Kardon

Gelelim ses sistemleri kategorisinin babasına. Harman Kardon AVR 161S 5+1 ses sistemi kullanıcıları, kendisini “canavar” olarak nitelendirmeye engel olamıyor. Kanal başına 85 watt’lık amplifikatörler ve yüksek performanslı dijital güç sisteminin birleşmesi ile ortaya muazzam bir ev sinema sistemi çıkıyor. Toplam 425 W gücü, 5.1 kanal sayısı ve 200 watt’lık subwoofer gücü ile 20 kHz frekansının hakkını sonuna kadar veriyor.

5. Harman Kardon Onyx Studio ile 360 derece ses deneyimi

Ses Sistemleri Harman Kardon OnyxSöz konusu ses sistemleri ve hoparlörler olduğu zaman Harman markasının gerçek anlamda borusunun öttüğünü söylemek mümkün. Bunun bir diğer kanıtı Harman Kardon Onyx Studio modeli. Dokunmatik ses kontrolü, 360 derecelik çok yönlü ses ve çift yönlü panellerden doğan derin bas özelliği bu hoparlörün öne çıkan özelliklerinden yalnızca birkaçı. tabii bu tasarım harikasının arkasında yatan teknik özellikleri de yabana atmamak gerek. 19V güç adaptörü, 60-20 kHz frekans aralığı, kendi içinde 4 güçlü hoparlörü ve 5 saate kadar kesintisiz çalışma özelliği ile kendisinden etkilenmemek mümkün değil.

6. Su geçirmez özelliği ile JBL Flip 3

Ses Sistemleri JBL Flip 3

JBL ses sistemleri konusunda uzmanlığını bir kez daha konuşturarak JBL Flip 3‘ü yarattı ve müzikseverleri kendisine yeniden hayran bıraktı. Kompakt şekli ve su geçirmez özelliği ile göz dolduran JBL Flip 3, gösterdiği yüksek ve kaliteli ses performansı ile dinleyicilerini şaşırtmaktan hiç usanmıyor. 3000 mAh dahili pile sahip cihaz 10 saate kadar batarya ömrü ile uzun ömürlü bir kullanım vaat ediyor. 450 gramlık ağırlığı ve şarj edilebilir pili ile kullanımı en pratik olan hoparlörler arasında. Üstelik fuşya, turkuaz mavisi, turuncu ve sarı gibi cıvıl cıvıl renk seçenekleri ile yaklaşan havuz partilerinin yıldızı olmaya aday.

7. Bir JBL klasiği: JBL GO

Ses Sistemleri JBL Go80’lerin eski tip vazgeçilmez omuz üstü teypleri, Bluetooth teknolojisi ve JBL kalitesi ile birleşiyor ve ortaya JBL GO çıkıyor. Eşsiz kutu-vari tasarımı, iç açıcı renkleri ve uygun fiyat seçenekleri ile JBL GO her müzik tutkununun koleksiyonunda bulundurması gereken bir hoparlör. Sadece 130 gramlık ağırlığı ile fiziksel olarak kendisini hissettirmese de güçlü ses çıkışı ile orada olduğunu vurgular.

8. Sanki mini bir sinema salonu: JBL SB 150

Ses Sistemleri JBL SL 150JBL SB 150‘in küçük boyutu ile büyük ses deneyimini evinize taşıma vakti geldi. Ev sinema sistemi tadında ses kalitesi ile oturma odanıza canlılık getirmeyi vaat eden bu küçük canavar, tek bir kablo ile kolaylıkla herhangi bir akıllı televizyona bağlanabiliyor ve başta cep telefonunuz ve tabletiniz olmak üzere pek çok portatif cihazınız ile yüzde yüz uyum sağlıyor. Özellikle dar alanlarda sinema sistemi kurmak için kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen JBL SB 150, yalnızca 8 kilogram ağırlığında. Frekans değerleri 45 Hz – 20 kHz arası olan cihazın toplam amplifikatör gücü 150 watt. Etkileyici, değil mi?

9. LG CM9740 X-BOOM ile DJ olma vakti

Ses Sistemleri LG CM9740

Bir ses sistemi harikası ile daha karşı karşıyayız. LG CM9740 X-BOOM‘un kırmızı ve beyaz LED ışıkları ile müziğin ritmine ve temposuna kendinizi anında kaptıracak, müziği adeta görsel olarak deneyimleyebileceksiniz. Toplam 2900 watt’lık etkileyici güç çıkışı, 2.2 kanallı ses çıkışı, birer adet USB ve mikrofon girişleri, auto EQ ve By-Pass özellikleri ile klasmanının en iyilerinden. Akıllı DJ özelliği bulunan X-BOOM ile USB’den oynattığınız şarkılara ses efekti ekleyerek kendi müziğinizin yaratıcısı olmak artık çok kolay.

10. Adaptif ses kontrolü mucizesi: LG SH3B

Ses Sistemleri LG SH3BLG’nin benzersiz teknolojisi adaptif ses kontrolü LG SH3B‘de hayat buluyor. Bu teknolojinin özelliği, aktif ve gerçek zamanlı olarak vokal seviyelerini analiz etmesi, dolayısıyla da kusursuza yakın bir ses deneyimi yaşatması. Buna ek olarak ürünün kablosuz ses senkronizasyonu ile Bluetooth aracılığıyla anında LG Smart TV’ye bağlamanız mümkün. Ürünün teknik özelliklerini yakından incelediğimiz zaman 2.1 kanal çıkışlı olduğunu, 300 watt’lık ses çıkışı sağladığını ve 3.5 mm’lik optik girişlere sahip olduğunu söylemek mümkün.

11. Ses sistemleri içinde son nokta: Sony BDV-N9200WB

Ses Sistemleri Sony BDV

Ev sineması dendiğinde akla gelen ses sistemleri markalarının başında Sony yer alır desek, yanılmış olmayız. Sony BDV-N9200WB modeli, Hi-Res Audio, yani yüksek çözünürlüklü ses kalitesi ile adeta stüdyo ortamındaki ses performansını vaat ediyor. 1 adet subwoofer ve 5 adet hoparlör ile sağladığı ses çıkışı gücü tam 1200 watt. Bununla birlikte cihazı televizyonunuza bağladığınız takdirde 4K video görüntü yükseltme ve 3D Blue-Ray oynatma özelliklerine de sahip olursunuz. Sinema salonu keyfini evinizdeki koltuklara taşımak için ideal bir ürün olan BDV-N9200WB surround ses özelliği ve manyetik sıvı hoparlörleri ile fısıltılardan çığlıklara her türlü sesi olabilecek en net düzeyde veriyor.