Nail Art Tasarımları

Nail Art

Yaz mevsimi baştan aşağıya görünür olduğumuz bir mevsim. Örneğin, ellerimiz ve tırnaklarımız kışın eldivenlerin içinde bir biçimde kamufle edilebiliyorken, yazın her zamankinden daha fazla açık ve ortada. Yazın ruhundan mıdır nedir, her şeye bir neşe geldiği gibi, tırnaklara da geliyor. Başlığımızda da söyledik, kışın sade ojelerle geçiştirdiğimiz tırnaklarımız yaz mevsiminde adeta bir tür yüksek sanat yapıtına dönüşme potansiyeli taşıyor. Yani, nail art! Yaz mevsiminde biricik sanat yapıtlarına dönüştürebileceğiniz tırnaklarınıza yaraşır nail art tasarımlarını bu yazımızda bulacaksınız.

Kısaca Bahsedelim: Nail Art Ne Demek?

Nail Art Ne Demek

Türkçesi “tırnak sanatı” olan nail art, tırnaklarımızı türlü nail art malzemeleri kullanarak oje ile boyama, süsleme ve güzelleştirme sanatına verilen addır. Evet, nail art aslında bir tür sanattır. Beden sanatı kategorisinde bile değerlendirebileceğimiz nail art, yalnızca kozmetik bir işlem değildir, hatta estetik boyutu daha ön planda olan bir tür tırnak süsleme uğraşıdır. Ojelerin ve tırnak bakım endüstrisinin gelişimi sayesinde nail art söz konusu olduğunda artık yaratıcılıkta sınır tanımayan bir kültürden bahsettiğimizi biliyoruz. Öyle ki Nailpolis adında bir online nail art müzesi bile var. Hal böyle olunca, Türkiye’de de gitgide popüler olmaya başlayan bu tırnak bakımı ve güzelleştirme trendine farklı tasarımlardan örnekler vererek biz de katkıda bulunalım istedik. Tırnaklarınızın sağlığı kadar güzelliği de önemli çünkü. Sizin için seçtiğimiz göz alıcı nail art tasarımlarına geçelim mi?

Tamı Tamına Yaz: Karpuzlu Tırnaklar

Nail Art Karpuz

Yaz mevsiminde karpuzlu tırnaklar için uygulayabileceğiniz bu nail art tasarımı sayesinde neşeli tırnaklara sahip olacağınızın yüzde yüz garantisi var diyebiliriz. Üstelik kırmızı ya da pembe tonlarında bir oje, bir beyaz oje ve bir de mavi ya da yeşil tonlarında ojeyle ve nail art malzemeleri arasında yer alan bir adet siyah nail art kalemi (tırnak süsleme kalemi olarak da geçer) ile yapabileceğiniz bu nail art tasarımı, hem basit hem de yazın aurasını taşıyor.

Yola Çıkmalı Tırnaklar: Harita Olarak Nail Art

Nail Art Harita

Yaz mevsiminin seyahat ve tatil temalı ruhuna yaraşır bir nail art geliyor ve bizce gerçekten yaratıcı bir nail art tasarımı olan bu tasarımla özgür ruh denilen karşı konulamaz çekim alanı tırnaklarınızda kendisini yeniden bulacak. Karmaşık gibi görünse de bu nail art için ihtiyacınız olan nail art malzemeleri şöyle: beyaz oje, şeffaf oje, alkol (kolonya bile olabilir), kulak çubuğu, dilediğiniz bir harita. Önce iki kat beyaz oje sürüp kurumasını bekleyin. Ardından haritayı tırnaklarınızın ölçüsünde küçük parçalar halinde kesin. Haritanın baskısız kısmını alkolle ıslatın ve tırnaklarınıza harita parçacıklarını yerleştirip 1 dakika kadar bekleyin. Ardından harita parçalarını tırnaklarınızdan yavaşça çıkarın. Haritalar tırnaklarınıza geçti bile! Şeffaf ojeyi uygulayın ve kurumasını bekleyin. Bu nail art tasarımı ile hava atması kalıyor geriye!

Mutlu Uyanış: Tırnaklarınızda Yaz Çiçekleri Açsın

Nail Art Çiçekli

Yaz demek çiçekli elbiselerin sevinci demek. Bedeniniz çiçek açarken tırnaklarınız durur mu? Çiçekli nail art tasarımları sayesinde tırnaklarınızda çeşit çeşit çiçekler açacak, mutlu ve canlı bir ruhun yansıması olacak bu nail art sizin için. Bu tip nail art tasarımları aslında sizin kişisel zevklerinize ve doğru nail art malzemelerine sahip olmanıza göre çeşitlenebiliyor. Nail art kalemi, nail art fırçasınail art ojeleri, nail art seti gibi malzemeleri ve tüm  nail art ürünlerini n11.com üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Örneğin, görselimizdeki nail art tasarımını bir nail art fırçası ve uygun nail art ojeleri ile kolaylıkla yapabileceğinizden eminiz. Online olarak bulabileceğiniz daha başka çiçekli nail art tasarımlarından da ilham alabilirsiniz elbette.