Müzik Uygulamaları

Günümüzde mobil teknolojinin masaüstü teknolojiyi geçtiği bu dönemde uygulamalar da haliyle aldı başını gitti. Kullanıcıların cep telefonları ve tabletlerine en çok indirdiği uygulamaların başında da tahmin edebileceğiniz üzere müzik uygulamaları yer alıyor. Bu uygulamalar, telefonunuzu tıka basa doldurmadan kolayca müzik dinlemenizi sağlıyor. Biz de bu yazımızda, sizin için faydalı olabileceğini düşündüğümüz en kullanışlı müzik uygulamaları listesini hazırladık.

Not: Listemiz daha çok müzik dinlemek ve aramak için kullanılan uygulamaları içeriyor. Müzik üretmek için GarageBand gibi uygulamalara şimdilik yer vermedik. Belki başka bir listede…

1. Spotify

Müzik Uygulamaları Spotify

Klasik olacak ama böyle bir listeye Spotify ile başlamak adettendir. Spotify, en çok kullanılan müzik uygulamaları arasında yer alsa da telif ücretleriyle ilgili sorunlarla sık sık adını duyuyoruz. Masaüstü kullanım için ise ücretsiz versiyonu gayet yeterli. Ama mobilde şarkı atlamayı seviyorsanız Premium üyelik elbette ki daha kullanışlı. Çevrimdışı seçeneğiyle de yüklediğiniz şarkıları telefonunuza indirip internet yokken de müzik dinleyebiliyorsunuz.

2. Shazam

Müzik Uygulamaları Shazam

Shazam, aslında dinlediğiniz şarkıyı buldurmaya çalışan müzik uygulamaları arasındaydı ama daha sonra ilgiyi korumak için epey güncelleme yaptı tabii. Shazam yeni güncellemeleriyle arattığınız şarkıların kaydını tutabiliyor ve bu şarkıları bir Spotify listesine eklemenize izin veriyor.

3. VEVO

Müzik Uygulamaları Vevo

VEVO’yu müzik uygulamaları arasına değil video uygulamaları arasına da dahil edebiliriz. Youtube’da LadyGagaVEVO gibi hesapları görmüşsünüzdür. VEVO uygulaması, bu videoları HD olarak, kişiselleştirilmiş bir şekilde seyredebilmenize olanak sağlıyor.

4. Google Play Music

Müzik Uygulamaları Google Play MusicBaşlığı en güzel müzik uygulamaları değil de en kullanışlı müzik uygulamaları koymamızın bir sebebi Google Play Music. Tasarım açısından belki sizi tatmin etmeyecek ama 30 milyon şarkıyı reklamsız dinleme fırsatı sunduğu için kullanışlılık konusunda öncülerden. Üstelik Google Play Music ile kendi radyo istasyonlarınızı da oluşturabiliyorsunuz.

5. Apple Music

Müzik Uygulamaları Apple Music

Apple Music’in sadece iOS’ta oynatılabildiği gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın. Apple Music’de Android için de var. Ayrıca iOS 10’la birlikte gelen güncellemeyle eskisinden çok daha sade ve kullanışlı hale getirilmiş. Diğer müzik uygulamaları gibi burada da kendinize özel listeler oluşturabiliyorsunuz ve uygulama, zevklerinize göre size öneriler sunuyor.

6. YouTube Music

Müzik Uygulamaları Youtube Music

YouTube Music, ücretsiz müzik uygulamaları arasında ama reklamsız versiyonunu isterseniz YouTube Red kullanıp aylık üyelik ödemeniz gerekiyor. Ücretsiz versiyonunda da size neredeyse sınırsız bir video ve müzik kataloğu sunuyor. Ayrıca kişiselleştirmeye de izin veriyor.

7. TuneIn Radio

Müzik Uygulamaları Tunein Radio

Müzikleri bir araya toplayan müzik uygulamaları olur da radyoları bir araya toplayanı olmaz mı? Elbette olur. TuneIn Radio dünyadaki neredeyse bütün radyo istasyonlarını tek bir uygulamada topluyor ve size istediğiniz zaman istediğiniz radyoda canlı müzik dinleme imkanı veriyor.

8. Songkick

Müzik Uygulamaları Songkick

Müzik uygulamaları genel olarak kişiselleştirme özelliği taşıyor ama Songkick bunu bir adım öteye taşımış. Songkick, müzik kütüphanenizdeki şarkılardan ve sanatçılardan yola çıkarak size kişiselleştirilmiş bir konser takvimi hazırlıyor ve bildirimler gönderiyor.

9. SoundCloud

Müzik Uygulamaları Soundcloud

Bütün müzik uygulamaları size ünlü sanatçılara erişim sağlıyor. Bu çok güzel. Ama SoundCloud daha az bilinen sanatçılarla tanışmanızı sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar her an kendi müziklerini yükleyebiliyorlar. Bu uygulamanın  en güzel yanlarından biri ise şarkı çalarken istediği saniyeye yorum bırakabiliyor olmanız.

10. Soundhound

Müzik Uygulamaları Soundhound

Soundhound aslında Shazam’a rakip bir müzik uygulaması. Shazam da olduğu gibi Soundhound ile de şarkıları söyleyerek, mırıldanarak, yazarak veya bir yerde çalarken dinleterek bulmanız mümkün. Uygulama şarkıyı bulduktan sonra size sanatçının bütün eserlerini, şarkı sözlerini, cep telefonu melodilerini ve iTunes bağlantılarını da getiriyor.

11. Tidal

Müzik Ugyulamaları Tidal

Dünyanın ilk hi-fi ses kaliteli müzik servisi olduğunu belirten Tidal, HD müzik videoları ve müzik uzmanları tarafından değerlendirilmiş şarkıları size getiriyor. Uygulamanın kişiselleştirme gibi standart avantajlar dışındaki avantajlarından biri de üç cihaza kadar çevrimdışı dinleme özelliği sunması.

Peki siz hangi müzik uygulamalarını kullanıyorsunuz? En sevdiğiniz müzik uygulaması hangisi? Fikirlerinizi bizimle yorum olarak paylaşayabilirsiniz.