Bu haftanın trendi, zarif kesimiyle geçici bir moda ürünü olmayı çoktan aşmış, bayan giyimin olmazsa olmaz parçaları arasında çoktan yerini almış olan kalem etekler. Siz de kalem etekleri gözünüze kestirenlerdenseniz ama bir türlü nasıl bir kalem etek alıp ne ile kombine edeceğinize karar veremiyorsanız yazımıza göz atın.

Önce bilmeyenler için kısaca anlatalım: Kalem etekler ince uzun kesimli, vücuda oturan, hafif diz altı veya hemen diz üstü uzunluğa sahip etek modellerindendir. Kalem eteklerin yüksek belli, uzun, yırtmaçlı, düz renkli, desenli, deri ve benzeri birçok modeli var. Özellikle dar modellerde oturup kalkması ve adım atması biraz zahmetli olsa da rüzgarda uçuşmaması, otururken sizi etek çekiştirmek zorunda bırakmaması ve çok sayıda kombine olanak tanımasıyla kalem eteklere şans vermelisiniz.

kalem-etek
beyonce

Kalem Etek Giymek İçin Kalem Gibi mi Olmalı?

Kalem eteği kim giymeli konusu epey tartışmalı. Bir kesim sadece fit olanların kalem etek giymesini savunurken başka bir kesim de kalem etekte böyle bir kısıtlamaya karşı. Açıkçası kalem eteği kimlerin giyeceğine dair yazılı kurallar yok ve aslında sadece ince uzun kadınlarda değil bilhassa ince belli kıvrımlı kadınlarda da gayet etkileyici duruyor.

Kalem etek giyip giymemek size kalmış ama kendi içinizde tereddütlüyseniz göğüs, bel, kalça ve bacak oranınızı göz önünde bulundurun ve farklı kalem etek modelleri arasından denemeler yapın. Biraz karnınız varsa yüksek belli kalem eteklerle onu rahatlıkla kapatabilirsiniz.

Hala ikna olmadıysanız size bir örnek; kıvrımlı vücuduyla kalem etekleri gururla taşıyan Beyoncé. İnce bel ve geniş kalçasıyla kalem etekleri keyifle tercih etmesinin yanı sıra kalem etek kombininde cesur renklerken de kaçınmıyor. Kaçımız sarı kalem etek, fuşya bluz ve saks mavisi topuklu ayakkabıları bir arada düşünebiliriz?

Kıvrımlı bir vücuda sahip olup kalem etekli kombinlerden kaçınmayan başka bir isim de Kim Kardashian. Üstelik, onu, sade kalem etekler dışında gayet göze alıcı desenlere sahip kalem eteklerle de görmemiz mümkün. Siz de göbeği hafifçe açıkta bırakan bir üst ve şık topuklu ayakkabılarla tamamladığınız bir kalem etek kombini sayesinde dikkati vücudunuza eşit şekilde dağıtabilirsiniz. Uzun etek modellerini sevenlere küçük bir not: Kalem etek uzun olursa vücudunuz da daha uzun ve kilonuz daha dengeli görünecektir.

kim-kardashian
cate-blanchett

Bahar Esintileri Taşıyan Kalem Etek Kombinleri 1: Klasik

Kalem etek kombinleri en iyi klasik ve abiye tarzda kendini belli eder. Kalem etek ve kalem elbise modellerinde şıklık kriteri olarak Cate Blanchett’ın kombinlerini inceleyebilirsiniz. Muhteşem fiziği ile kalem etekleri zaten mükemmel bir şekilde taşıyan aktris, düz renkler veya mütevazı desenlerden şaşmıyor; kalem eteği gerekirse renkli bir üstle canlandırıyor.

Batik’ten geometrik desenli bir kalem etek, Vakko’dan düz siyah bir kalem etek, Roman’dan hafif yırtmaçlı bir kalem etek ile birbirinden şık etek kombinleri yaratabilirsiniz. Klasik kalem etek kombinlerinde ince topuklu ayakkabı şart, önce onda anlaşalım. Sonrası opsiyonel: Desenli eteklere sade bluz, sade eteklere de sade bluz gibi basit bir mantıktan yola çıkabilirsiniz ama bunun tamamen aksi, harika kombinler oluşturmanız da mümkün. Şık kalem etek kombinleri ile bir düğüne, davete ya da mezuniyet töreninize katılabilirsiniz. Oldukça farklı ve göz alıcı olacaksınız.

Bahar Esintileri Taşıyan Kalem Etek Kombinleri 2: Spor

Kalem etek ve spor ayakkabı kombininde hemfikir olmayan çok kişi var ama kalem etek şıklığını spor tarzda yaşamak herkesin hakkı ve spor giyinmeyi sevenlerin giyebileceği tek etek seçeneği kot etek değil. Kumaş kalem etekler veya deri kalem etekler spor ayakkabı ya da platform topuklu ayakkabılarla korkulanın aksine oldukça hoş kombinler oluşturur. Üstelik kırmızı, sarı ve başka canlı renkleri de iç huzuruyla tercih edebilirsiniz. Bonprix, Vakko, Roman, Superstorm ve daha birçok markanın kalem eteklerini spor etekler olarak kullanmanız mümkün.

Spor kalem etek kombininde dikkat etmeniz gereken en önemli husus bluzlarınız bol da olsa onları mutlaka eteğin belinden içeri sokmanız. Kalem etekte yapılacak en büyük hata, bluzları eteğin üstüne çıkarmaktır. Kalem etekte bel çizgisi kesinlikle görünmeli ve spor bir tişört bu kuraldan asla muaf değil.