Highlighter Nasıl Kullanılır?

Highlighter

Güzellik ve estetiği tamamen farklı bir boyuta taşıyan makyaj ürünü: highlighter! Parıl parıl parlamanın ve aydınlık bir görünümün şifresi olan highlighter, doğru kullanılmadığında ise cildinizin olduğundan daha kötü görünmesine neden olabilir. Bu yüzden highlighter’ı nasıl uygulamanız gerektiğini, hangi bölgelere sürmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Zira highlighter uygulamak bir ruj uygulamak kadar kolay değil! Highlighter kullanımının olmazsa olmazlarına, doğru bir highlighter uygulaması için gerekli olan tüyolara ve daha fazlasına gelin hep birlikte göz atalım.

Highlighter Nedir?

Highlighter Nedir?

Highlighter uygulamasının detaylarına geçmeden önce highlighter nedir sorusunu yanıtlayacağız. Zira hala birçok insan highlighter’ın ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmemekte. Dilimizde “aydınlatıcı” olarak yer bulan highlighter, cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kazandıran aynı zamanda ciltte ön plana çıkarılmak istenen bölgelere uygulanan bir makyaj ürünüdür. Yüzün “T bölgesi” denilen kısmı aydınlatmak ve parlak bir görünüm kazanmak için kullanılan highlighter kişiye daha taze ve canlı bir görünüm kazandırır. Son zamanlarda hayli popüler olan kontürleme işleminde sıkça kullandığımız higlighter ve bronzer artık makyaj çantalarının vazgeçilmezi haline geldi.

Highlighter Nasıl Kullanılır?

Highlighter Nasıl Kullanılır?

Highlighter doğru kullanıldığında güzellik görünüşünüzü tamamen olumlu yönde değiştirecek bir üründür. Peki parlak ve mükemmel bir görünüme ulaşmanızı sağlayan highlighter nasıl kullanılır? Eğer yüzünüze highlighter uygulayacaksanız, yüzünüzde highlighter uygulamanız gereken üç ana bölgeyi bilmeniz gerekir. Bu üç bölge; elmacık kemikleri – şakak bölgesi, kaşların bitme noktasının altı ve dudakların tam kenarıdır. Yani bronzer uygulanmayan yerlerdir de diyebiliriz.

Highlighter’ı yanaklarınıza uyguluyorsanız, elmacık kemiğinizin en üst noktasında şakak kısmınıza doğru olan bölgede karıştırarak uygulamanız gerekir. Highlighter’ı başka bir şekilde yorumlayabileceğiniz bölgeniz ise gözlerinizdir. Özellikle kaşın altında kalan kaş kemiğine highlight uygulamak oldukça yaygındır. Böylece kaşlarınız daha kalkık gözükebilir. Bunun yanı sıra göz pınarlarınıza da highlight uygulayabilirsiniz. Bu, gözlerinizin daha iri görünmesini sağlayacaktır.

Highlighter Nasıl Sürülür?

Bir başka highlight bölgesi olan dudaklarda ise farklı uygulamalar yapmak mümkündür. Bunlardan biri; dudaklarınıza ruj uygulamadan önce dudaklarınızın yay şeklindeki kenar bölgesine ve alt dudağa sürmek. Böylece üstüne sürdüğünüz ruju daha parlak, dudaklarınızı daha dolgun bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Dudaklara highlight uygulamanın bir başka yorumu ise ruju sürdükten sonra küçük dokunuşlar yapmaktır. Bu dokunuşları üst dudağınızın eğimli kısmına ve dudağınızın orta kısımlarına yapabilirsiniz. Bu da dudaklarının daha dolgun ve ön planda olmasını sağlayacaktır.

Yüze uygulanan highlighter’ın kullanılabileceği son bölge ise burun. Eğer burnunuz favori bölgelerinizdense burnunuzun alına doğru olan yukarı kısmına highlight uygulayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, highlighter’ı burnunuzun tümüne uygulamamanız. Zira aksi taktirde çok parlak ve yağlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Highlighter Çeşitleri

Highlighter Markaları
Aradığınız Tüm Highlighter Çeşitleri n11.com’da!

Highlighter markaları ürün çeşitliliği konusunda hayli cömert davranıyor. Zira highlighter çeşitleri epey fazla. Highlighter çeşitleri temel olarak; likit highlighter’lar, stik highlighter’lar, toz(pudra) highlighter’lar olmak üzere üç çeşide ayrılsa da bunların da kendi aralarında farklı renk, pigment miktarı ve sürümü gibi farkları bulunmaktadır. Stik şeklindeki aydınlatıcılar özellikle elmacık kemiklerinin üst kısmına uygulamak için idealdir. Çünkü bu aydınlatıcı, daha net ve spesifik uygulamalar yapmak için elverişlidir. Stik highlighter uygulamasında kilit nokta parmaklardır. Parmak uçlarınızla ürünü cildinize güzelce yedirmeli ve iyice nüfuz etmesini sağlamalısınız. Böylelikle arzu ettiğiniz o doğal görünüme kavuşabilirsiniz.

Bir başka aydınlatıcı çeşidi olan likit highlighter ise özellikle gece ve özel gün makyajında tercih etmeniz gereken bir makyaj ürünüdür. Bir damlasıyla bile tüm yüzünüzü aydınlatmanızı sağlayacak olan likit aydınlatıcıları da yine parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz. Likit aydınlatıcılar uygulandığı cilde iddialı ve belirgin bir ışıltı kazandırmakta başarılıdırlar. Ayrıca bu ürün ıslak görünümlü bir cilde sahip olmak isteyenlerin de favorisi. Parmaklarınızla elmacık kemiklerinizin üzerine ve biraz göz altınıza uyguladığınız likit aydınlatıcıyı burnunuza uygularken ince uçlu bir highlighter fırçasından yardım almanızı öneririz.

Son highlighter çeşidi olan toz/pudra highlighter ise her zaman kolaylık ve pratiklik sağlayan ürünlerdir. Toz aydınlatıcıların ışıltıları likit ürünlere göre daha az olduğundan günlük kullanım için de idealdir. Yüzünüze doğal bir aydınlık kazandırmanızı sağlayacak olan pudra aydınlatıcılar cildinizde özel bir aydınlatma efekti oluşmasını sağlarlar. Görünmez ipeksi pudralar olarak tanımlayabileceğimiz toz aydınlatıcılar, parlalıklığı anında emer ve ışığı güzel bir şekilde yansıtır.

Highlighter Seçerken Bunlara Dikkat!

Highlighter Seçerken Dikkat

  • Highlighter makyaj ürünleri seçerken ten renginizi ve göz renginizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer soluk bir tene sahipseniz pembe alt tonlu aydınlatıcılardan kaçının. Ancak beyaz tenli iseniz pembe highlighter sizin için doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca beyaz tenlilerin yönelebileceği diğer aydınlatıcı renk tonları ise; şampanya tonları, buzlu gümüş ve inci tonlarıdır.
  • Cilt rengine göre highlighter seçimini genel olarak teninizin bir ya da iki ton açığını seçerek yapabilirsiniz.
  • Cilt renginin yanı sıra cilt tipi de aydınlatıcı seçiminde etkin rol oynayan bir faktördür. Bazı aydınlatıcıların üzerinde hangi cilt tipi için uygun olduğu yazar. Cildiniz yağlı, kuru, normal ya da mat olmasına göre bir ürün seçiminde bulunabilirsiniz.
  • Eğer ilk defa highlighter kullanacaksanız en küçük boylardan alarak cildinize uygun ürünü keşfedebilirsiniz. İlk kez kullanmayacaksanız da makyaj yapma sıklığınıza göre ürün seçiminde bulunabilirsiniz.
  • Ayrıca highlighter alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir diğer nokta da ürünün markasıdır. Zira kalitesiz bir ürün yüzünüzde istenmeyen bir görüntüye neden olabilir. Ayrıca topaklanma veya hemen uçma gibi problemlerle de karşılaşabilirsiniz.
  • Bunların yanı sıra seçeceğiniz aydınlatıcı ürünün ve diğer makyaj ürünlerinin yapısı birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Çünkü birbirleriyle yapıları ve renk tonları uymayan makyaj malzemeleri, cilde uygunlandığında uyumsuz ve kötü bir görüntüye neden olabilir.

Highlighter ile İlgili Tüyolar

Highlighter Doğal Kullanım

  • Çoğu zaman highlighter doğru dozda uygulanmaz ve hem komik hem de estetik olmayan bir görünüme neden olabilir. Bu yüzden highlighter kullanırken biraz cimri davranmanızda fayda var.
  • Highlighter kullanımında en önemli nokta dengedir. Eğer uyguladığınız ürünün dozunu fazla kaçırırsanız yağlı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.
  • Highlighter’ınızı her zaman fondöten ya da hafif bir nemlendiriciden sonra kullanmalısınız. Ve highlighter’ınız kullandığınız alt ürünle aynı yapıda olmalıdır. Yani likit fondöten kullanıyorsanız, likit highlighter kullanmalısınız.
  • Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi yüzünüzde aydınlatıcı kullanmanız gereken bölgeler elmacık kemiklerinin üstü, burun kemiği, kaş altı, dudak üstü ve çene bölgesidir.
  • Kullandığınız aydınlatıcı ile doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız az malzeme kullanmanız gerekir.
  • Aydınlatıcı ürünleri kullanırken fırça yerine parmak uçlarınızı kullanmak daha doğal bir highlighter uygulaması ve daha iyi nüfuz sağlayacaktır.
  • Highlighter yüz hatlarını daha keskin ve belirgin bir hale getirir. Doğru uygulandığından çok daha çekici bir görünüme sahip olabilirsiniz.
  • Eğer kaşlarınızın daha kalkık görünmesini istiyorsanız kaş kemiğinin hemen altına highlighter uygulayabilirsiniz.
  • Gözlerinizin olduğundan daha iri görünmesini istiyorsanız da göz pınarlarınızın olduğu bölgeye aydınlatıcı uygulamalısınız.