halı yıkama makinesi

Pencereyi her açtığınızda evinize giren binlerce toz parçacığı havada asılı kalırken, bundan çok daha fazlası ise yere düşüyor. Haliyle evlerde düzenli halı temizliği kaçınılmaz hale geliyor. Halı ve kilim eşyalarınızı günlük toz ve kirlerden arındırmak için elektrikli süpürge kullanıyor olsanız da gözle görülmeyen küçük partiküller ancak suya hapsoluyor. E tabii halıların karşılaştığı sorunlar bununla da sınırlı değil. Çay, kahve, çamur ve aklınıza gelebilecek diğer tüm lekeleri nasıl gidereceğinizi merak ediyorsanız, halı yıkama makinesi hakkındaki ipuçlarını bu temizlik rehberinde bulabilirsiniz.  

halı yıkama makinesi nasıl kullanılır?

5 Adımda Makine ile Halı Nasıl Temizlenir?

Halı temizliği söz konusu olunca en iyi çözüm yıkamak olsa da yıpranma ve aşınma gibi endişeler bitmiyor. Neyse ki halı yıkama makinesi ile halının dokusuna ve rengine zarar vermeden temizlik yapmak mümkün. 

Adım adım halı yıkama makinesi kullanımı şu şekilde:

  1. Başlamadan önce halı yıkama makinesinin kullanım kılavuzunu okuyun.

Halı temizliği basit adımlardan oluşsa da etkili sonuçlar almak için makineyi nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kullanım kılavuzuna kısaca göz atarak halı yıkama makinesindeki küçük farklılıklar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

  1. Makineye su ve deterjan ekleyin.

Halı temizleme işlemine geçmeden önce elektrikli süpürge yardımıyla toz, tüy ve diğer kirleri almalısınız. Ardından temizlik için su ve deterjanla çalışan halı yıkama makinesini kullanmaya geçebilirsiniz. Bunun için takip edilmesi gereken adımlar şu şekilde: 

  • Temiz su haznesini dolum çizgisine kadar ılık veya hafif sıcak suyla doldurun.. 
  • İlk kullanımda suyu kirli su haznesine eklemediğinizden emin olun.
  • Halı yıkama şampuanı makinenin türüne bağlı olarak temiz suya veya deterjan haznesine ekleniyor. Kullanım kılavuzuna tekrar göz atarak bu adımı doğru bir şekilde tamamlayın.
  • Son olarak su tankını makineye yerleştirdikten sonra diğer aksesuarları takmaya başlayın.
  1. Makinenin halı yıkama aparatlarını doğru şekilde takın.

Halı yıkama makinelerinin birçoğunda kuru süpürme fonksiyonu da bulunuyor. Bu tip makinelerde yıkama ve süpürme işlemleri için ayrı aparatlar bulunuyor. Kullanıcı kitapçığındaki talimatlara göre halı yıkama fonksiyonunda kullanılan hortum, başlık ve diğer parçaları doğru bir şekilde yerleştirin. Bunları yaparken hortum ve su haznesi arasındaki bağlantı çubuğunu takmayı unutmayın. 

  1. Derinlemesine temizlik için halı yıkama makinesini kullanmaya başlayın.

Leke çıkarma işlemini etkili bir şekilde tamamlamak için makineyi aşağıdaki adımlara göre kullanabilirsiniz: 

  • Halı yıkama makineleri kirli bölgeleri temizlerken deterjanlı suyu aparatın ucuna kadar gönderen bir sistem içeriyor. Tam tersi şekilde bu deterjanlı suyu geri çekmeye yarayan başka bir fonksiyon daha bulunuyor.
  • Halınızı yıkarken aşırı ıslatmamak için su verme ve su çekme düğmesine birlikte basmalısınız. Kurutmak için ekstra bir işlem yapmayacağınız için ıslak kalan halılarda bakteri ve kötü kokular oluşabilir.
  • Etkili ve derinlemesine temizlik için yıkama aparatını ileri-geri olacak şekilde hareket ettirmenizde yarar var. 
  • Halı yıkama şampuanı kullanarak yaptığınız temizliğin ardından durulama işlemi de yapabilirsiniz. Bunun için makinedeki su haznesine halı yıkama deterjanı eklemeden duru su koymanız yeterli. 
  1. Uzun ömürlü bir kullanım için yıkama işleminin ardından makine temizliğine geçin.

Makineniz temizlik için tüm hünerlerini gösterirken aynı performansı sizden de bekliyor. Her uygulamanın ardından halı yıkama makinesi temizliği yaparak cihazınızı yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

  • Su haznesinde biriken kirli suyu boşaltarak hazneyi temizleyin. Haznede bekletilen kirli su bakterilerin üremesine ve dolayısıyla kötü koku oluşumuna neden oluyor.
  • Temizlik sırasında motor gövdesinin suyla temasından kaçınmalısınız. Elektronik aksamları bezle silerek temizleyebilirsiniz.
  • Halı yıkama aparatı, hortum ve diğer çıkarılabilir aksesuarları makineden söktükten sonra yıkayarak temizleyebilirsiniz.
halı yıkama makinesi

En İyi Halı Yıkama Makinesi Tavsiyeleri

Taşıması kolay, kullanımı basit ve yüksek performanslı bir makine ararken seçim yapmakta zorlanacağınız çok sayıda ürünle karşılaşabilirsiniz. Halı yıkama makinesi tavsiye ve yorumları arasında kaybolmak istemiyorsanız, kullanıcılardan tam not alan en popüler ürünleri sizin için bir araya getirdik.

arnica

Arnica Hydra Rain Plus ET12110 Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi

Arnica halı yıkama makinesi güçlü motoru, fonksiyonel özellikleri ve kolay taşınabilir tasarımıyla beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Üç farklı halı yıkama aparatı taşıyan bu ürün halı ve koltukların yanı sıra perdeleri de etkili bir şekilde temizliyor. Ayrıca gelişmiş filtreleme teknolojisi ise toz ve kirleri makineye hapsederek ortama yayılmasını önlüyor. Şeffaf su tankı sayesinde biriken kirleri anbean görebileceğiniz bu ürün ile çabuk kirlenen mutfak halılarınızı derinlemesine temizleyebilirsiniz. 

fantom

Fantom Robotix CC-9500 Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi

Fantom markasına ait bu halı yıkama robotu temel fonksiyonların çok ötesinde bir deneyim sunuyor. Sıvı vakumlama, hava temizliği, ıslak vakumlama, toz torbalı temizlik ve halı yıkama özelliklerini aynı anda sunarak ev temizliğine çok yönlü bir dokunuş yapıyor. Yalnızca zeminde biriken kirleri değil, aynı zamanda havadaki zararlı partikülleri de temizlemek istiyorsanız, Fantom Robotix halı yıkama makinesini tercih edebilirsiniz. Üstelik yüksek kapasiteli toz torbası ve su haznesi sayesinde tüm evi tek seferde temizleyebilirsiniz.

cvs

CVS DN 4704 Napoli Islak Kuru Halı Yıkama Makinesi

Elektrikli ev aletleri konusunda oldukça tecrübeli bir marka olan CVS halı yıkama makinesi tasarımlarıyla güven vermeye devam ediyor. Markanın Napoli ismiyle tanıttığı bu makine 2000 wattlık yüksek emiş gücüyle derinlere nüfuz eden en inatçı lekeleri dahi temizleyebiliyor. Yüksek gücüne rağmen düşük enerji tüketimiyle dikkat çeken CVS imzalı bu halı yıkama makinesi, 360° dönebilen tekerlek tasarımı sayesinde temizliği daha konforlu hale getiriyor. 

karcher

Karcher SE 5.100 Halı ve Koltuk Yıkama Makinesi 

Karcher markasına ait bu halı ve koltuk yıkama makinesi ev temizliğine profesyonel bir açıdan yaklaşıyor. Halı yıkama işlemi sırasında tozları ayrı bir torbaya göndererek etkin bir performans gösteriyor. Islak ve kuru temizliği aynı anda yapan Karcher halı yıkama makinesinde koltuk temizliği için de ayrı bir aparat bulunuyor. Görevini eksiksiz bir biçimde yerine getiren bu dayanıklı ürünü uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz. 

fakir

Fakir 9800S Deluxe Öko Line Halı Yıkama Makinesi

Evinizin her yerinde kullanabileceğiniz Fakir halı yıkama makinesi ikisi bir arada özelliği ile hem halıları hem de koltukları derinlemesine temizlikle tanıştırıyor. En kirli yüzeyleri dahi pırıl pırıl yapabilen bu makine yüksek performansını ise 1600 wattlık emiş gücüne borçlu. Ayrıca gelişmiş motor teknolojisi sayesinde %40’a kadar enerji tasarrufu yapıyor. 22 litrelik kirli su haznesiyle profesyonel amaçlar için kullanılabiliyor. Fakir halı yıkama makinesi kenar ve köşe temizliğini kolaylaştıran aparat çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. 

Yere bir şey döküldüğünde halı ne ile silinir kara kara düşünmeye başlıyorsanız, hayatı kolaylaştırmanın vakti geldi de geçiyor. Halı temizliği ve halı yıkama makineleri hakkındaki tüm püf noktaları öğrendiğinize göre en zorlu lekeleri dakikalar içinde temizleyebilirsiniz. İster makine halısı ister shaggy olsun, halınızın hassas dokularına zarar vermeyen en iyi makineyi uygun fiyatlarla aramaya başlayabilirsiniz.