En İyi Fondöten Markaları

En İyi Fondöten Markaları

Son zamanlarda BB kremlerin, CC kremlerin ve tonlu nemlendiricilerin makyaj dünyasında yükselişe geçtiği ortada; ancak bu, kadınların kadim yari fondötenin asaletini ve duruşunu bir gram bile etkileyen bir durum değil. Söz konusu pürüzsüz bir cilt, porselen gibi bir yüz ve muazzam bir makyaj bazı olduğu zaman fondötenden daha iyisini yapacak bir makyaj malzemesi bulmanız imkansız. Tabii bu mükemmelliği ortaya çıkartacak o fondöten, herhangi bir fondöten markasından gelmiyor elbette. Kusursuz bir makyaj için kullanabileceğiniz en iyi fondöten markalarını sizin için derledik. L’Oreal, Fenty, Nars, Dior ve Note başta olmak üzere tabiri caizse en “baba” makyaj markalarının en sevilen ve en çok tercih edilen fondöten çeşitlerini öğrenmeye hazır mısınız? O zaman karşınızda gelmiş geçmiş en iyi fondöten markaları!

En İyi Fondöten Markaları Hangileri?

En İyi Fondöten Markaları

1. Note – BB Krem

En iyi fondöten markaları listemizi, fondötenin kitabını yazmış bir marka ile açıyoruz. Note‘un BB kremi ile “kötü cilt” günleri diye bir şey olmayacak – yani olacak da, en azından onu sürdüğünüzde değil. Mükemmel bir biçimde cilt ile kaynaşan ve harmanlanan bu fondöten ile cildinizin ne kadar güzel göründüğüne dair iltifatlar almaya hazır olun.

En İyi Fondöten Markaları

2. Fenty Beauty – Pro Filt’r Fondöten

En iyi fondöten markaları arasında Rihanna’nın yeni gözbebeği kozmetik markası Fenty de yerini almış durumda. Bu yılın başında piyasaya sürülen ve kusursuz bir görünüm sağlayan Fenty’nin Pro Filt’r ürünü, cildi matlaştıran özelliği ile tüketicilerin beğenisini topluyor.

En İyi Fondöten Markaları

3. Nars – All Day Luminous Weightless Fondöten

Adı üstünde: Tüm gün, ışıltılı, ağırlıksız… Bir fondötenden başka ne isteyebilirsiniz ki? Etkisini gün boyu sürdüren Nars’ın bu fondöteninin en büyük özelliği gerçekten hafif olması ve ciltte yokmuş hissi uyandırması. Kullananlar, bu hafifliği başka hiçbir markada bulamadıklarını itiraf ediyor.

En İyi Fondöten Markaları

4. Dior – Airflash Spray Fondöten

En az Nars’ın fondöteni kadar hafif olan bir diğer fondöten markası da Dior‘un sprey fondöteni… Özellikle sprey özelliği sayesinde fonksiyonel bir kullanım sağlayan bu ürün, yine Dior’un özel fondöten fırçası ile sürüldüğü zaman dört dörtlük bir sürüş elde etmenizi sağlıyor.

En İyi Fondöten Markaları

5. Givenchy – Matissime Velvet Likit Fondöten

En iyi fondöten markaları demişken Givenchy’yi anmadan olmaz. Sıvı fondötenler arasında makyaj ve güzellik uzmanları tarafından bir numara olarak gösterilen Matissime ürünü, kadifemsi dokunuşu ile hafif, ışıltılı ve mat bir görüntü oluşturuyor. Zarif ve tarz şişesi de cabası!

En İyi Fondöten Markaları

6. YSL – All Hours Fondöten

Eğer kusursuz bir makyaj bazı arayışındaysanız bu üründen ötesine gitmenize gerek yok. Yves Saint Laurent‘ın 22 farklı tonu bulunan sprey fondöteni en iyi fondöten markaları listemizde kendisine sağlam bir yer ediniyor. Fondöten öne çıkan özelliği ise size 7/24 mükemmel koruma ve kalıcılık vaadi vermesi.

En İyi Fondöten Markaları

7. Estee Lauder – Double Wear Fondöten

Özellikle yüksek oranda kapatıcılık özelliği arayanlar için ideal olan bu fondöten, gün boyu kalıcılık özelliği sayesinde muazzam bir kullanım sağlamasının yanı sıra içerisinde bulunan SPF 25 özelliği sayesinde güneşin zararlı ışınlarından sizi korumayı ihmal etmiyor. Ardından bıraktığı kadifemsi ve hafif dokunuşu ise yeme de yanında yat!

En İyi Fondöten Markaları

8. L’Oreal Infallible 24H Mattifying Fondöten

Bir yandan fondötenin en temel işlevi olan kusursuz ve mat bir cilt sağlama görevini gerçekleştiren, bir yandan da çantanıza sığan ve her daim yanınızda olma söz veren tek bir ürün var: L’Oreal‘in 24 saat kalıcı, matlaştırıcı özellikli fondöteni. En iyi fondöten markaları listesinde de kalıcılığını sürdürmeye aday.

En İyi Fondöten Markaları

9. Rimmel – Wake Me Up Fondöten

Eğer size tavsiye edilen en az 8 saatlik uykudan mahrum kaldığınız bir sabaha uyandıysanız ilk ilacınız kahve, portakal suyu ya da ilaç değil; Rimmel‘in “uyandıran” fondöteni. Adeta kadınların gizli bir silahı niteliğinde olan bu formül sayesinde taze, dinç ve canlı bir görünüme kavuşmanız birkaç fırça darbesine bakıyor.

En İyi Fondöten Markaları

10. Clinique – Stay-Matte Fondöten

Assolisti sona bıraktık: Clinique, yağsız formülü ile fondöten piyasasında çığır açmış bu ürününü 5 kadından 3’ünün makyaj masasına yerleştirmiş olmanın gururunu taşıyor. Haklı da; içerisindeki “laminarya” özü ile en organik yoldan mat bir görünüm veren bu fondöten, en iyi fondöten markaları listesinden hiç inmeyecek gibi görünüyor.

Fondöten Sürerken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Temiz ve nemli bir ciltle başlayın.
  • Hangi cilt tipine sahip olduğunuzun bilincinde olun ve ona uygun bir fondöten seçimi yapın.
  • Fondöteni doğru ışıklandırma altında uygulayın.
  • Uygulamadan önce göz altlarına ve diğer problemli bölgelere kapatıcı uygulayın.
  • İlk fondöten darbeleriniz doğrudan ovalama ile değil, hafif dokunuşlar ile olsun.
  • En iyi fondöten fırçası, “kabuki” malzemeden üretilen fırçadır.
  • Kullandığınız fondöten süngerini her bir uygulamadan sonra düzgünce temizlediğinize emin olun.
  • Fondöteninizi en iyi fondöten markaları önerilerimiz arasından seçmeyi ihmal etmeyin!